Tρουφάκια σοκολάτας με “petit beurre”…. πανεύκολο και με τρελή γεύση!!

Πανεύκολα γευστικά ακαταμάχητα!!!
Μετά την πρώτη φορά, καθιερώνονται στο σπίτι… και όχι μόνο στις γιορτές!!!

ΥΛΙΚΑ  για 40-50 τεμ. (αναλόγως μεγέθους)

200 γραμμ. κρέμα γάλακτος light
200 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Μπισκότα Petit beurre (απλά ή σκούρα)
1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρντισμένα
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 σακουλάκι σοκολάτα τρούφα
1 σακουλάκι καρύδα τριμμένη

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο! “Απαιτείται λίγος χρόνος στο ψυγείο (από 1 ώρα έως 1 βράδυ – ανάλογα με την εποχή) μετά την τελική ομογενοποίηση, προκειμένου να πλάθονται με ευκολία”, όπως λέει και στο σχόλιό της η Νίκη!

Σε δυο μπολάκια αδειάζουμε ξεχωριστά την τρούφα και την καρύδα.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα βουτάμε στα μπολάκια με την καρύδα και την τρούφα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα …

και είναι έτοιμα για φάγωμα….

πηγή