Μια εύκολη συνταγή για ένα πάντα ευπρόσδεκτο απ” όλους σιροπιαστό γλύκισμα.
Υπέροχα τρίγωνα με γέμιση καρυδιού σιροπιασμένα με σιρόπι μελιού. Ένα γλυκό που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς…
Υλικά συνταγής
- Για τα τρίγωνα:
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κρόκος αυγού
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 φλ. τσαγιού λιωμένο φρέσκο βούτυρο
- Για το σιρόπι:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής
Για τα τρίγωνα:
Αναμιγνύετε σε μπολ τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα, τη φρυγανιά και τη κανέλα. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το 1/2 φλ. ζάχαρη, τη 1 κ.σ. μέλι και τα 3/4 φλ. νερό και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λ. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και το αφήνετε για 10 λ να κρυώσει ελαφρώς.
Μόλις μισοκρυώσει προσθέτετε το μείγμα των καρυδιών, φρυγανιάς, κανέλας και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε το κρόκο αυγού το ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε γρήγορα να ενσωματωθεί.
Κόβετε κάθε φύλο σε 6-7 κάθετες λωρίδες ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάτε. Αλείφετε κάθε λωρίδα με βούτυρο και βάζετε στη κάθε άκρη 1 κ.γ. από το μείγμα των καρυδιών. Το διπλώνετε σε σχήμα τρίγωνο και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα.
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λ. Ρίχνετε το σιρόπι καυτό πάνω στα κρύα τρίγωνα.
πηγή: archangelosmichail.gr