Ιδανικό γλυκό, για όλες τις περιστάσεις, θα σε ξετρελάνει με τη γεύση και τη δροσιά του!
Ποιος, άλλωστε, δεν ενδίδει σε ένα κομμάτι τούρτας παγωτού με μπισκότα; Όλοι λέμε ναι!
Υλικά
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 γάλα εβαπορέ
- 250 ml φυτική σαντιγί
- 2 βανίλιες
- 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι παγωτού
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 110 γραμμ. βιτάμ
Για γαρνίρισμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% σε σαντιγί
- 1 πακέτο μπισκότα για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Για τη βάση: Χτυπάμε το 1 πακέτο πτι μπερ στο μούλτι να γίνει σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα μπισκότα σε σκόνη, ανακατεύουμε ώστε το μπισκότο να «πιει» όλο το βιτάμ. Στρώνουμε το μείγμα σε τσέρκι της αρεσκείας μας και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5′ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το λικέρ ή το σιρόπι και τέλος το εβαπορέ. Προσθέτουμε το 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα και ανακατεύουμε με κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι.