Nürnberger Lebkuchen…. Χριστουγεννιάτικα υπέροχα μπισκοτάκια (συνταγή από την Γερμανία)!!

Nürnberger Lebkuchen, αγαπημένα, χριστουγεννιάτικα, γερμανικά μπισκότα.

  •    175 γρ μέλι.
  •    50 γρ ζαχαρη
  •    1 πρεζα αλάτι
  •    2 κ σ λαδι ελαφρύ
  •    2 κ σ νερό
  •    50 γρ νερατζι κόντιτα
  •    75 γρ αποξηραμένα βερύκοκα και κομμένα σε κομματάκια (εγω εβαλα  Πορτοκάλι κόντιτα)
  •    1 κρόκο αυγου
  •    75 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  •    75 γρ αλεσμένα φουντουκια
  •    250 γρ αλεύρι
  •    3 κ. γλ. μπεικιν
  •    1 κ.. γλ. κακάο
  •    1 μυτουλα απο το μαχαίρι αλεσμένο γαρύφαλο
  •    20 γρ απο το μαχαίρι κανέλα

Για το σοκολατένιου γλάσο

  •    200 γρ κουβερτούρα άσπρη και σκουρη
  •    και αμύγδαλα καβουρντισμένα επάνω
Οδηγίες
  1. Με το μαχαίρι ψιλοκοβουμε τα κόντιτα και τα ξερά βερυκοκα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι ,τη ζαχαρη, το αλάτι, το λαδι, και το νερό   και τα ζεσταίνουμε σιγα σιγα.
  3. Βάζουμε την μάζα αυτή σε μια λεκάνη του μίξερ αφήνουμε να κρυώσει.   Προσθέτουμε και τον κρόκο ανακατεύουμε να ενωθεί με την μάζα.   Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα, τα κομμένα κόντιτα ,τα κομμένα βερυκοκα, κακάο, γαρύφαλο, κανέλα , το ανακατεμένος με το αλεύρι μπεικιν, και τα ανακατεύουμε καλα με το μίξερ αλλα με τα ειδικά που κανουμε το ζυμάρι.
  4. Στον πάγκο εργασίας πασπαλίζουμε αλεύρι.   Βάζουμε επάνω την ζύμη και Κανουμε ενα ρολό 25 πόντους μάκρος.   Το τυλιγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  5. Με ενα μαχαίρι πριόνι κόβουμε σε φέτες ½ cm πόντο η κάθε μια.   Βάζουμε τις φέτες σε ενα ταψί με λαδόκολλα   Και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους   180 – 200 Βαθμούς για 15 λεπτα.
  6. Σε ενα κουτί για μπισκότα κρατάνε 6 εβδομάδες.

πηγή:   www.mageirikesdiadromes.gr