Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς κι εσύ να το πετύχεις, αν φυσικά ακολουθήσεις τα σωστά tips. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνεις:
– Για να μη στεγνώσει γρήγορα το κρέας θα πρέπει να το ψήσεις σε δυνατή φωτιά. Η υψηλή θερμοκρασία βοηθά το κρέας να κρατήσει τα ζουμιά του και να παραμείνει ζουμερό.
– Μην αλλάζεις θερμοκρασία όσο το κρέας μαγειρεύεται. Όταν για παράδειγμα προσθέτεις στο ψητό ή στο μαγειρευτό κρέας επιπλέον νερό, καλό θα ήταν να είναι ζεστό και όχι κρύο.
– Αλάτιζε το κρέας μετά το ψήσιμο και όχι από την αρχή, διότι το αλάτι το αφυδατώνει και το κάνει πιο σκληρό.
– Μη γυρίζεις διαρκώς το κρέας και μην ανακατεύεις το φαγητό όλη την ώρα.
Smart tips για ακόμη πιο ζουμερό αποτέλεσμα:
1ος τρόπος: Άλειψε το κρέας με ελαιόλαδο δύο-τρεις ώρες πριν το μαγειρέψεις
2ος τρόπος: Πολτοποίησε ένα ακτινίδιο και ρίξε το πάνω στο κρέας. Άφησέ το όλο το βράδυ.
3ος τρόπος: Πρόσθεσε μέσα στο ταψί ελάχιστο λικέρ τριαντάφυλλο.