Στην Ισπανία -όπου αγαπούν πολύ τα τηγανητά- φτιάχνουν και αυτή τη νόστιμη τηγανητή κρέμα.
Κομμάτια: 16, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 4 ώρες, Τηγάνισμα: 15΄
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κλωναράκι βανίλιας και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έως ότου ροδίσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του ζεστού γάλακτος. Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στη φωτιά έως ότου η κρέμα σφίξει αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 18×18 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον έως ότου κρυώσει και σταθεροποιηθεί. Έπειτα κόβουμε σε περίπου 16 τετράγωνα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο (θα κάνουμε βαθύ τηγάνισμα) και το αφήνουμε να κάψει. Βουτάμε τα κομμάτια της κρέμας πρώτα στο χτυπημένο αυγό και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά γυρνώντας τα να καλυφθούν από όλες τις μεριές και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και βουτάμε τα στραγγισμένα κομμάτια.
Τα σερβίρουμε ζεστά.