Απίθανη και ιδιαίτερη γεύση που μας έρχεται από το Μέξικο!!
[button color=”gray” size=”medium” link=”http://” ]ΥΛΙΚΑ[/button]- Στήθη κοτόπουλου
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 1 Κρεμμύδι φρέσκο
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 Πιπεριά κόκκινη
- 1 Πιπεριά κίτρινη
- 2 Τομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- Πάπρικα γλυκιά
- Κύμινο
- Κόλιανδρος
- Τabasco
Sour Cream (Ξινή Κρέμα)
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Κρέμα Γάλακτος 100ml
Γουακαμόλε (Guacamole)
- 2 Αβοκάντο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- Τομάτα ψιλοκομμένη
- Κόλιανδρος
- Σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
[button color=”gray” size=”medium” link=”http://” ]Εκτέλεση – Directions[/button]
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά.
- Το σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο.
- Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές (κομμένες σε μικρές λωρίδες), το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την μια τομάτα κομμένη καρέ, τον κόλιανδρο (ψιλοκομμένο) και το tabasco.
- Το αφήνουμε 10′ και είναι έτοιμο.
- Το σερβίρουμε στο πιάτο με γαρνιτούρα φέτες τομάτας και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
- Η fajita στο Amigos συνοδεύεται από οχτώ τορτίγιες (tortillas, μεξικάνικες αλευρίσιες πίτες), τις οποίες ζεσταίνουμε στον φούρνο για 1-2′ λεπτά και δύο κρύες σάλτσες.
Sour Cream (Ξινή Κρέμα)
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαγειρικής και τα ανακατεύουμε.
Γουακαμόλε (Guacamole)
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- 2 Στήθη κοτόπουλου
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 1 Κρεμμύδι φρέσκο
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 Πιπεριά κόκκινη
- 1 Πιπεριά κίτρινη
- 2 Τομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- Πάπρικα γλυκιά
- Κύμινο
- Κόλιανδρος
- Τabasco
Sour Cream (Ξινή Κρέμα)
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Κρέμα Γάλακτος 100ml
Γουακαμόλε (Guacamole)
- 2 Αβοκάντο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- Τομάτα ψιλοκομμένη
- Κόλιανδρος
- Σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
Μερίδες: 2