Apple crumble: Μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη, υγιεινή και γευστικότατη!!

Μήλα με κανέλα

Χειμώνας, κρύο, σπίτι και τι καλύτερο και πιο υγιεινό από ένα σνακ για όλες τις ώρες φτιαγμένο με αγάπη, μήλο και κανέλα.

Φτιάξε ένα Applecrumble (6-8 μερίδες)

Μία μερίδα αποδίδει 275 ή 365 θερμίδες (ανάλογα με το αν το μοιράζετε σε 6 ή 8 μερίδες).

Το πόσο αγαπητός είναι ο συνδυασμός μήλου-κανέλας φαίνεται και από το ό,τι τα περισσότερα γλυκά που περιέχουν μήλο στη συνταγή τους, περιέχουν και κανέλα όπως το πολύ εύκολο και υγιεινό apllecrumble που σου προτείνουμε.

 Υλικά

4 μεγάλα μήλα κομμένα σε χοντρές φέτες

1 κοφτό κ.γ. κανέλα

75γρ νερό

2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

40γρ σταφίδες ξανθές

25γρ καστανή ζάχαρη

100γρ καρυδόψιχα χοντροκομμένη

λίγο βούτυρο για το ταψί

Για το crumble

100γρ αλεύρι ολικής άλεσης

50γρ καστανή ζάχαρη

65γρ βούτυρο

1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Κόβετε σε χοντρές φέτες τα μήλα και τα απλώνετε σε ένα σκεύος, χωρίς να καλύπτει η μία φέτα την άλλη. Αν δε χρησιμοποιείτε αντικολλητικό σκεύος, το βουτυρώνετε, για να μην κολλήσουν τα μήλα. Προσθέτετε αμέσως το χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν τα μήλα και το νερό και στη συνέχεια τις σταφίδες και τα καρύδια και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.

Ετοιμάζετε το crumble ανακατεύοντας όλα τα υλικά του, με το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις γίνει μία ομοιογενής ζύμη την τρίβετε πάνω από τα μήλα σε κομμάτια, ώστε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της επιφάνειας.

Ψήνετε στους 180 οC για 45 λεπτά (ή μέχρι να ροδίζει το crumble) στον αέρα και σερβίρετε ζεστό ή και ακόμα καλύτερα μόλις κρυώσει που γίνεται και πιο τραγανό το crumble.

πηγή