Αν είστε γλυκατζήδες όπως εμείς, σας έχουμε καλά νέα….
Αυτές οι συνταγές για γλυκά με γιαούρτι είναι υγιεινές, εύκολες και το βασικότερο, γρήγορες, αφού σε δέκα λεπτά φτιάχνετε τέλεια γλυκάκια με ελάχιστα υλικά!
Πουτίγκα σοκολάτας σε 10 λεπτά
Υλικά
- 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/3 φλιτζ. νερό
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/4 φλιτζ. κορν φλάουρ
- 1 φλιτζ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση το μείγμα (προσοχή, όχι να βράσει, αλλά να σχηματιστούν σιγά σιγά μπουρμπουλήθρες στην επιφάνεια). Όταν αρχίζει να παίρνει βράση, ρίχνουμε το γάλα. Κατόπιν προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά, φτάνοντας στον πάτο του σκεύους, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το σκεύος στην φωτιά, να πάρει βράση το μείγμα. Κατόπιν, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, ισομοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ ή τα μπολάκια, πιέζοντάς την στην επιφάνεια της πουτίγκας, ώστε να μη σχηματιστεί πέτσα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κατόπιν σερβίρουμε.
Τέλειο ντιπ για φρούτα σε 5 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. γιαούρτι
- 225 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
- 100 γρ. κρέμα αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Κατόπιν σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας.
Σεμιφρέντο με κομμάτια σοκολάτας σε 5 λεπτά
Υλικά
- 1 αυγό ολόκληρο
- 4 κρόκους αυγών
- 100 ml μέλι
- 200 γρ. γιαούρτι
- σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Σε μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το αυγό, τους κρόκους και το μέλι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρίσει το μείγμα. Σε μπολ, αναμειγνύουμε το μείγμα αυγών με το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με μεμβράνη ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο σε πιάτο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Σερβίρουμε κρύο, σε φέτες.
πηγή: http://www.mamapeinao.gr