1η Οκτωβρίου σήμερα και Παγκόσμια Ημέρα καφέ, διάβασε και μάθε 7 κόλπα για καφέ επαγγελματικό!!

Είπαμε λοιπόν να σου μάθουμε 7 τέλεια κόλπα για να φτιάχνεις τον καφέ σου σαν αληθινή Barista.

Κάθε πρωί φτιάχνεις τον καφέ σου και απολαμβάνεις την πρώτη γουλιά της ημέρας. Μερικές φορές θα ήθελες ένα …πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, αλλά δεν μένεις απέναντι από καφετέρια. Δεν πειράζει. Βρήκαμε τη λύση! Ανακάλυψε 7 τέλεια και κάπως περίεργα κόλπα για να κάνεις τον καφέ σου πιο ενδιαφέρον:

080915165829_9609

1. Φτιάξε τα πιο νόστιμα παγάκια: Γιατί να προσθέσεις απλά παγάκια στον καφέ σου ενώ μπορείς να προσθέσεις παγάκια από γάλα και… μπισκότα; Δες πως θα τα φτιάξεις:

2. Βάλε κανέλα στο φίλτρο του καφέ. Αν φτιάχνεις γαλλικό καφέ ή εσπρέσο, βάλε στο φίλτρο της καφετιέρας λίγο κανέλα. Θα μοσχοβολήσει ο καφές και η κουζίνα σου.

3. Αντί για γάλα, πρόσθεσε σοκολατένιο γάλα! Είναι απλό, αλλά δεν το είχες σκεφτεί. Το σοκολατένιο γάλα, δίνει στον καφέ σου απίστευτη γεύση.

4. Φτιάξε το δικό σου αφρόγαλα: Μπορείς να φτιάξεις αφρόγαλα στον φούρνο μικροκυμάτων . Πως; Δες εδώ:

Φτιάξε αφρόγαλα για τον καφέ σου!
Ο αφρός γάλακτος εάν σου αρέσει ο latte δεν χρειάζεται ειδικό μηχάνημα. Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να σου φτιάξει υπέροχο, κρεμώδες αφρόγαλα. Πώς;
Πάρε ένα γυάλινο μικρό βάζο με καπάκι και γέμισέ το με γάλα μέχρι τη μέση (ή λιγότερο αν φτάνει για τον καφέ σου)
Κλείσε το καπάκι και άρχισε να το κουνάς για περίπου μισό λεπτό (όπως εάν έφτιαχνες φραπέ)
Βγάλε το καπάκι και τοποθέτησε χωρίς καπάκι το βάζο με το γάλα, στον φούρνο μικροκυμάτων
Ψήσε για 30 δευτερόλεπτα και αφαίρεσε το βάζο με μια πετσέτα ή γάντια φούρνου
Πάρε ένα κουτάλι και συγκρατώντας τον αφρό, ρίξε το γάλα στον καφέ σου. Τώρα, με το κουτάλι στρώσε από πάνω τον αφρό. Έτοιμο!

5. Κρύο νερό: Ανάμειξε τον στιγμιαίο καφέ με λίγο κρύο νερό πρώτα για να φύγει η γεύση που αφήνει η σκόνη του καφέ.

6. Πρόσθεσε βρώμη! Ανάμειξε τον εσπρέσο σου με λίγη βρώμη για ένα δυναμωτικό πρωινό.

7. Βάλε αλάτι… ναι, αλάτι! Αυτό προτείνουν οι ειδικοί (εμείς ακόμα διστάζουμε να το δοκιμάσουμε!). Το αλάτι (λίγο) διώχνει την πίκρα του καφέ που νιώθεις μετά την τελευταία γουλιά.

πηγή: http://newsone.gr