Χιονισμένο βουνό…. η τούρτα της εποχής!!

Ένα γλυκό που η γεύση του θα ενθουσιάσει όλους και η εμφάνισή του στο τραπέζι θα τραβήξει την προσοχή και τον θαυμασμό όλων.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια μπισκότα σαβουαγιάρ (περίπου 24 τεμάχια)

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 κουταλιές νερό,

4 κουταλιές τζίν ή κονιάκ,

6 κουταλιές σούπας κοφτές “ΑLSA” αφρόκρεμα,

Σοκολάτα,

6 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη,

ελάχιστο αλάτι,

2 κροκάδια,

4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα,

σαντιγί (μπορείς να βάλεις 1 πακέτο “ΑLSATOP”),

ξυσμένη σοκολάτα

ΠΩΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ

1ο Βήμα:

Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα 3 φλιτζάνια γάλα με την ζάχαρη, το αλάτι και τα κροκάδια.  Τα χτυπάτε με σύρμα για να γίνει η κρέμα λεία. Τη τοποθετείτε σε σιγανή φωτιά και την ανακατεύετε μέχρι να πήξει.   Την αφήνετε να κρυώσει.

2ο Βήμα:

Ετοιμάζετε το σιρόπι:  Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και προσθέτετε το τζίν ή το κονιάκ.

3ο Βήμα:

Στρώνετε σε μπωλ λαδόχαρτο και βάζετε μέσα μία στρώση μπισκότα σαβουαγιάρ με την καμπύλη προ τα κάτω.  Τα ραντίζετε με λίγο σιρόπι και τα σκεπάζετε με μερικές κουταλιές κρέμα σοκολάτας.   συνεχίζετε το ίδιο ώσπου να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά. Τελειώνετε με μπισκότα.

4ο Βήμα:

Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο σκεπασμένο αρκετές ώρες.  Αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα, ξεκολλάτε το χαρτί.  Ετοιμάζετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες (εάν χρησιμοποιήσετε “ALSATOP”) ή εάν είναι έτοιμη η σαντιγί την απλώνεται πάνω στο γλύκισμα και γαρνίρετε τέλος με ξυσμένη σοκολάτα….

Καλή επιτυχία!!

Μερικές ιδέες για το πως να διαμορφώσουμε τη σαντιγί για να είναι ευπαρουσιάστο το γλυκό μας,

πηγή: comcookpad.com