Για εσάς που αγαπάτε τα ψητά στα κάρβουνα και θέλετε να τα απογειώσετε, σας έχουμε μια συνταγή για την πιο νόστιμη bbq sauce που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά:
- Ένα μπουκάλι ketchup Hellman’s classic (στη γυάλινη συσκευασία- 340γρ)
- Δυο φλυτζάνια του καφέ, ζάχαρη καστανή
- Ένα σφηνοπότυρο worcester sause
- Ένα κουτάλι της σούπας πάπρικα
- Aπό ένα κουτάλι του γλυκού τριμμένο σκόρδο, αλάτι, μάυρο πιπέρι,
πιπέρι καγιέν. - Μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα colman’s of norwich
- Ένα σφηνάκι burbon Jack Daniels
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ketchup και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά χωρίς φωτιά και αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τη worcester sause, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και τα δυο πιπέρια.
Ανακατεύουμε ξανά μέχρι πάλι να ομογενοποιηθούν και τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα και το burbon.
Τα βάζουμε στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει στο σημείο του πρώτου βρασμού (το σημείο που αρχίζει να βράζει).
Προσοχή, δεν θέλουμε το μείγμα μας να βράσει γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του.
Την αφήνετε να κρυώσει και την μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια. Η sauce σας μπορεί να αντέξει στο ψυγείο μέχρι και δυο μήνες. Αν και δεν θα μείνει τόσο 🙂
Καλή επιτυχία!!!
Tip: Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν deep για τα ψητά σας αλλά επίσης μπορείτε και να γλασάρετε τα κρέατά σας καθώς ψήνονται έτσι ώστε να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
Ευχαριστούμε το BBQ The Greeks που μας παραχώρησε την συνταγή του.
gossip_angel – timeout.gr