Φτιάξε σήμερα την …. πιο “πεθαίνω” τάρτα …. με φαγητό που μας περίσσεψε!!

Όλα τα φαγητά, μα όλα όμως, την επόμενη μέρα μπορούν να γίνουν μια καταπληκτική τάρτα, πολύ νοστιμότερη και πιο ζουμερή από κείνες που απαιτούν συγκεκριμένα υλικά για να πάρουν το όνομά τους από το σπανάκι, το μπρόκολο ή τα ντοματίνια. Σου περίσσεψε κοκκινιστό, κιμάς για μακαρόνια, μπριάμ, φασολάκια λαδερά, σπανακόρυζο ή οποιοδήποτε άλλο φαγητό της κατσαρόλας; Με δυο κινήσεις, το μεταμορφώνεις στην πιο «πεθαίνω» τάρτα. Μια κρέμα στιγμής χωρίς μαγείρεμα, που γίνεται η ίδια πάντα με ένα ανακάτεμα και ένα τραγανό φύλλο, μαγειρεύουν με το χθεσινό, το φρέσκο υπέροχο φαγητό της ημέρας.

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι μαλακό

150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak

100 γρ. νερό

αλάτι

Για την κρέμα στιγμής

4 αβγά

200 γρ. τριμμένο τυρί (βάλτε μισό-μισό ένα γλυκό και ένα πιο πικάντικο)

1/2 ποτήρι γάλα

Το κοκκινιστό που περίσσεψε από την προηγούμενη, στραγγισμένο από τη σάλτσα και κομμένο σε πολύ μικρές μπουκίτσες

Βούτυρο Lurpak για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, το νερό και λίγο αλάτι. Μόλις το βούτυρο λιώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ μαζί με το αλεύρι.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Βουτυρώνουμε καλά την ταρτιέρα και με το χέρι μας, στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα.

Με ένα πιρούνι, τρυπάμε παντού τον πάτο.

Χτυπάμε σε μπολ τα τυριά, τα αβγά και το γάλα.

Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης το κοκκινιστό.

Ρίχνουμε πάνω του ομοιόμορφα το μείγμα με τα αβγά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Αυτό που κάνει τη διαφορά σ’αυτή τη συνταγή είναι το αληθινό βούτυρο, που θα δώσει στη ζύμη το πιο υπέροχο άρωμα. Γιατί παραδοσιακά η τάρτα είναι μια ευρωπαϊκή συνταγή και οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν μόνο το καλύτερο, αγελαδινό βούτυρο.

πηγή: www.pirouni.gr