Τα φρέσκα φασολάκια προσφέρουν φυτικές ίνες (σχεδόν 3 γρ. ανά φλιτζάνι) και την πολύτιμη για το ανοσοποιητικό σου βιταμίνη Α. Και μπορεί να είναι πολύ ευέλικτα.
Δες δύο διαφορετικές και νόστιμες προτάσεις.
Φρέσκα φασολάκια: Φτιάξε μια φρέσκια σαλάτα
«Ζεμάτισε περίπου 300 γρ. καθαρισμένα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν και μετά ανακάτεψέ τα με ένα μάτσο ραπανάκια (θα έχεις κόψει τα μισά στη μέση και τα άλλα μισά στα τέσσερα) μαζί με 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο.
Ανάμειξε με μια βινεγκρέτ που θα φτιάξεις με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μηλόξιδο, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι».
Από την Katie Lee, συγγραφέα του Endless Summer Cookbook
Φρέσκα φασολάκια: Κάν’ τα πουρέ
«Ζεμάτισε τα φασολάκια για 2-3 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό, πολτοποίησέ τα και πρόσθεσε τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς, μία σκελίδα σκόρδο και λίγη παρμεζάνα για να φτιάξεις μια εύκολη σάλτσα πέστο.
Μπορείς, επίσης, να συνδυάσεις το μείγμα με χούμους για ένα γρήγορο πράσινο ντιπ».
Από τον Brando de Oliveira, executive chef στο Florian στη Νέα Υόρκη
Καλή σας όρεξη!!
πηγή: www.shape.gr