Τα φελία ή φελοτήγανα παρασκευάζονται από φέτες ψωμιού κι αυγά.
Αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά και μπορούν να σερβιριστούν σαν πρωινό ή κολατσιό….
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ψωμί μπαγιάτικο
- 4 αυγά
- 2 φλ. γάλα παστεριωμένο
- μαργαρίνη για το τηγάνισμα
- ζάχαρη ή μέλι
-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα.
- Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις βουτάμε στο μίγμα, για μερικά δευτερόλεπτα.
- Τηγανίζουμε με τη μαργαρίνη κι από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη.
- Εναλλακτικά μπορούμε να περιχύσουμε τα φελία με μέλι.
Όπως κι αν τα δοκιμάσετε είναι εξίσου νόστιμα.
Καλή σας όρεξη!