Φανταστική *νηστίσιμη* μπουγάτσα: γι’αυτούς που νηστεύουν, αλλά δεν μπορούν να στερηθούν το γλυκάκι.

Είτε νηστεύετε είτε όχι, μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη μπουγάτσα με κρέμα χωρίς ενοχές.

Είναι εύκολη, γευστική,  με υλικά που μπορείτε να τα βρείτε παντού αν δεν τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Απολαύστε ένα τραγανό κομμάτι αυτής της μπουγάτσας με τον καφέ ή μετά το φαγητό σας ως επιδόρπιο.

Υλικά
4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
5-6 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 φύλλα σφολιάτα
ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Το μυστικό, σύμφωνα με το monastiriaka.gr όπου διαβάσαμε τη συνταγή, είναι να αφήσουμε  να κρυώσει λίγο η μπουγάτσα και μετά να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη και άχνη.

bmpougastanistisimi

πηγή: http://www.mothersblog.gr