Γλυκάκι που δεν μπορείς ν’ αντισταθείς όταν το βλέπεις… πόσο περισσότερο όταν το δοκιμάσεις.. απλά εξαίσιο!!
Για τα σου
- 150 ml φρέσκο γάλα
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 αυγά
- 100 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση
- 700 γραμμάρια γάλα
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ (ή 50 γραμμάρια αλεύρι και 30 γραμμάρια κορν φλάουρ)
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 6 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
- 1 κλωναράκι βανίλια ή 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 3 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1/3 της κούπας φρέσκο βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 80 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για τα σου
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το «φτερό» ή το «κάπα» μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
- Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
- Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους. Ανακατεύουμε με σύρμα το μείγμα μέχρι να γίνει μια κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει το αυγό.
- Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Αφαιρούμε το κλωναράκι κι ανακατεύουμε με σύρμα συνέχεια και γρήγορα για να μην την κάψουμε, μέχρι να σφίξει πολύ καλά η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Την αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Στη συνέχεια κόβουμε λίγο τα σου στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα με ένα κορνέ.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα, αναδεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε μερικές γύρες.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και γαρνίρουμε με σαντιγί.