Φανταστικά τρουφάκια με γέμιση μπανάνας!!

Ένα υπέροχο κέρασμα ….

Υλικά
4 ώριμες, γερές μπανάνες
1 γερή πρέζα αλάτι
2 δόσεις βανιλίνη
2 κ.σ. ταχίνι
4 κ.γ. μέλι
1/3 φλ. κακάο πικρό
½ φλ. καρύδα τριμμένη
½ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα. Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το αλάτι, τη βανιλίνη, το ταχίνι και το μέλι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες. Ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι οι μπανάνες, το μείγμα θα είναι λιγότερο ή περισσότερο γλυκό. Αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα. Βάζουμε το μείγμα σε 3 ρηχά δοχεία, τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε γύρω στις 6 ώρες Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολ το κακάο, την καρύδα και το καρύδια. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο που βγάζει μπαλάκια πεπονιού βγάζουμε λίγο –λίγο από το μείγμα της μπανάνας και το περνάμε γρήγορα από το κακάο ή τα καρύδια ή την καρύδα τοποθετώντας κάθε τρουφάκι σε μπολάκια που να μπαίνουν στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε γρήγορα για να μην λειώσουν τα τρουφάκια. Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη όπου τα διατηρούμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, μέχρι να τα σερβίρουμε.

πηγή: www.athinorama.gr