Υλικά συνταγής
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 γρ. αλάτι
- 115 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κρόκους αυγών
- 5 γρ. τριμμένη
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για ν’ αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
- Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε την κρέμα σε δοχείο στην κατάψυξη και την αφήνουμε να παγώσει καλά, χτυπώντας ενδιαμέσως 2-3 φορές για να αποκτήσει καλύτερη υφή.
ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Λουκάκου, για την συνταγή του!!!
πηγή: www.icookgreek.com