Υπέροχο λικεράκι “δυόσμος”…. γευστικότατο και υπέρ χωνευτικό!!

Μετά από τα Χριστουγεννιάτικα λουκούλλεια γεύματα, ότι το καλύτερο …. για χωνέψουμε και να μην έχουμε βαρυστομαχιά!

Συστατικά

     2 ματσάκια δυόσμο
  •     1 λίτρο ούζο ή βότκα ή άσπρο κονιάκ ή τσίπουρο
  •     ½ κιλό ζάχαρη
  •     Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
  1.     Πλένουμε το δυόσμο και αφαιρούμε τα μεγάλα κοτσάνια
  2.     Βάζουμε  τη ζάχαρη, το ούζο και το δυόσμο σε μια γυάλα και σφραγίζουμε καλά
  3.     Αφήνουμε  σε σκιερό μέρος για 20 μέρες
  4.     Το δυϊλίζουμε  με χάρτινο φίλτρο
Λίγα μυστικά ακόμα
  •  Όπως μετά από ένα γεύμα με θαλασσινά προσφέρεται Τεντούρα, έτσι μετά από ένα κοπάδι κατσικάκια, αρνάκια και όλα τα αγριμάκια που έχετε φάει, θα κερνάτε λικέρ δυόσμου
  • Ένα ποτηράκι με λίγο πάγο αρκεί να σας καθαρίσει τον ουρανίσκο και να μην έχετε βαρυστομαχιά.

ευχαριστούμε πολύ την κ. Ντίνα για την συνταγή της

πηγή:  www.mageirikesdiadromes.gr