Μετά από τα Χριστουγεννιάτικα λουκούλλεια γεύματα, ότι το καλύτερο …. για χωνέψουμε και να μην έχουμε βαρυστομαχιά!
Συστατικά
2 ματσάκια δυόσμο
- 1 λίτρο ούζο ή βότκα ή άσπρο κονιάκ ή τσίπουρο
- ½ κιλό ζάχαρη
- Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Πλένουμε το δυόσμο και αφαιρούμε τα μεγάλα κοτσάνια
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το ούζο και το δυόσμο σε μια γυάλα και σφραγίζουμε καλά
- Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 20 μέρες
- Το δυϊλίζουμε με χάρτινο φίλτρο
Λίγα μυστικά ακόμα
- Όπως μετά από ένα γεύμα με θαλασσινά προσφέρεται Τεντούρα, έτσι μετά από ένα κοπάδι κατσικάκια, αρνάκια και όλα τα αγριμάκια που έχετε φάει, θα κερνάτε λικέρ δυόσμου
- Ένα ποτηράκι με λίγο πάγο αρκεί να σας καθαρίσει τον ουρανίσκο και να μην έχετε βαρυστομαχιά.
ευχαριστούμε πολύ την κ. Ντίνα για την συνταγή της