Υπέροχη παραδοσιακή μπουγάτσα “Κομοτηνής”… αξίζει να την δοκιμάσετε!!!

Η πεντανόστιμη και βελούδινη  μπουγάτσα…. που μοσχοβολάει κανέλλα!

Υλικά

  • 1/2 Κιλο φυλλα
  • 200γρ.καλο βουτυρο
  • 1 φλ. τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
  • 1/2 φλ.τσαγιου ρυζαλευρο (εαν δεν εχετε, κορν φλαουρ η καστερ παουντερ)
  • 4 1/2 φλ. τσαγιου γαλα (οχι εβαπορε), εαν γινει πηχτη η κρεμα, προσθεστε αλλο ενα ποτηρι γαλα διοτι ολα τα σιμιγδαλια δεν ειναι ιδια
  • 3 βανιλιες
  • 1 φλ. τσαγιου ζαχαρη
  • κανελλα και αχνη για το αχνισμα
Οδηγίες
  1. Στρώνουμε τα μισα φυλλα κατω στο ταψι μας βουτυρωμενα ένα ένα.
  2. Ετοιμαζουμε την κρεμα μας: βαζουμε ολα τα υλικα, εκτος απ το βουτυρο, στην κατσαρολα μας και δενουμε την κρεμα μας σε σιγανη φωτια, μολις κρυωσει την στρωνουμε επανω στα φυλλα μας. Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα, βουτυρωνοντας παλι ενα ένα, βουτυρωνουμε και το τελευταιο φυλλο.
  3. Ψηνουμε σε 180 βαθμους για 30 λεπτα, αναλογα βεβαια και με τον φουρνο της καθε μιας, μολις ροδισει την βγαζουμε και κανουμε το πρωτο αχνισμα
  4. Στο σερβιρισμα ριχνουμε αχνη και κανελλα.

tip:  το βουτυρο το βαζουμε στην κρεμα μας αφου πηξει, ετσι κραταει το αρωμα του!!

πηγή: www.mageirikesdiadromes.gr