ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μανιτάρια
- Μαϊντανός
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
- ½ φλ. Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 3-4 φλούδες τρούφας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Όταν εξατμιστεί με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και χτυπάμε στο μπλέντερ το περιεχόμενο της κατσαρόλας για να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τις φλούδες τρούφας.
πηγή: www.fthis.gr