Υλικά
2 κουταλάκια του γλυκού. ξηρή μαγιά
2 κουαλιές της σούπας ζεστό νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού. θαλασσινό αλάτι
2 μεγάλα αυγά
3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
1/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
1/4 του φλιτζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζανιού sprinkles (πολύχρωμη τρούφα)
Γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 – 3 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας sprinkles
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και πασπάλισε το ταψί με λίγο αλεύρι.
2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για 5-10 λεπτά.
3. Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
4. Κάνουμε μία τρύπα στη μέση των στερεών υλικών.
5. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
6. Βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω από κάθε donut.
7. Ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
8. Άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
9. Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε το γλάσο.
10. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά την άχνη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να σχηματίσουν ένα παχύ και παχύρρευστο γλάσο.
11. Τοποθετούμε τα donuts σε μία σχάρα όσο είναι ακόμα ζεστά και απλώνουμε το γλάσο.
12. Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα όσο είναι το γλάσο ζεστό.
Απολαμβάνουμε τα donuts ζεστά!
πηγή: joytv.gr