Μια εύκολη και κυρίως γρήγορη συνταγή για τα λαχταριστά αυτά μπισκότα που θα λατρέψουν τα παιδιά!
Υλικά
1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(Προαιρετικά ή για ντεκόρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολατένια καραμελάκια, τρούφα, ή αποξηραμένα φρούτα, καρύδα ή αμύγδαλα φιλέ)Εκτέλεση
Βάζουμε το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα και χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(Προαιρετικά ή για ντεκόρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολατένια καραμελάκια, τρούφα, ή αποξηραμένα φρούτα, καρύδα ή αμύγδαλα φιλέ)Εκτέλεση
Βάζουμε το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα και χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
Προαιρετικά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ή όποιο άλλο υλικό θέλουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Αν θέλουμε προσθέτουμε τα χρωματιστά καραμελάκια σοκολάτας
Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.
Καλή επιτυχία!!
πηγή: www.imommy.gr