Γεμιστή πατάτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί
Θερμίδες: 226/ μερίδα
Συστατικά
- 5 φέτες μπέικον γαλοπούλας
- 5 μεσαίες πατάτες
- 1κ. σούπας μαργαρίνη
- 140γρ. σπανάκι
- 3/4φλ. αμύγδαλα
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- 1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
- 1/4φλ. ελαιόλαδο
- 1/4φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
Τρόπος μαγειρέματος
- 1 Βάλε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε το μέχρι να γίνει τραγανό.
- 2 Αφαίρεσέ το από το τηγάνι και όταν κρυώσει κόψε το σε μικρά κομμάτια.
- 3 Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- 4 Πλύνε τις πατάτες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί.
- 5 Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε τις πατάτες για 40 λεπτά.
- 6 Όταν κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες, κόψε τες στη μέση και αφαίρεσε λίγο από τη σάρκα τους.
- 7 Λιώσε τη μαργαρίνη και έπειτα άπλωσε λίγο στο εσωτερικό της πατάτας.
- 8 Ψήσε για 5-10 λεπτά ξανά τις πατάτες.
- 9 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το σπανάκι, τα καρύδια, το βασιλικό, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να μαλακώσουν. Γέμισε κάθε μισή πατάτα με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
- 10 Πασπάλισε με τυρί μοτσαρέλα και μπέικον και ψήσε για 5-10 λεπτά ακόμα.
- 11 Σέρβιρε μισή πατάτα σε κάθε πιάτο.
*******************************
Πατάτες με λουκάνικα και λαχανικά
Θερμίδες: 299/ μερίδα
Συστατικά
- 450γρ. πατάτες babyκομμένες στα τέσσερα
- 2κ. γλυκού λάδι
- 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 400γρ. λουκάνικο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 2κ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
- 2φλ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
Τρόπος μαγειρέματος
- 1 Τοποθετήστε το λάδι και τις πατάτες σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
- 2 Κλείσε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήσε τις πατάτες σε υψηλή θερμότητα.
- 3 Ανά διαστήματα πασπάλιζε με τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
- 4 Όταν ακούσεις ότι το λάδι έχει κάψει, χαμήλωσε τη θερμότητα και μαγείρεψε για 25 λεπτά ακόμα, κουνώντας περιστασιακά το τηγάνι.
- 5 Αφού περάσουν τα 25 λεπτά, σβήσε το μάτι και άφησε το τηγάνι πάνω με κλειστό το καπάκι για 5 λεπτά.
- 6 Βάλε τις πατάτες σε ένα πιάτο.
- 7 Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το λουκάνικο και σόταρέ το σε μέτρια θερμότητα για 10 λεπτά περίπου.
- 8 Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το δεντρολίβανο και ανακάτεψε.
- 9 Όταν ροδίσει το κρεμμύδι πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
- 10 Πρόσθεσε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
*******************************
Ζεστή πατατοσαλάτα με μουστάρδα και ρόκα
Θερμίδες: 188/ μερίδα
Συστατικά
- 900γρ. πατάτες baby
- 1φλ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2φλ. πίκλες ψιλοκομμένες
- 4κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. γλυκού κύμινο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού πιπέρι
- 3φλ. ρόκα baby
Τρόπος μαγειρέματος
- 1 Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- 2 Πρόσθεσε όλα τα υλικά και τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα.
- 3 Σέρβιρε σε 6 πιάτα, ενώ είναι ζεστή.
************************************
Πικάντικες πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο
Θερμίδες: 289/ μερίδα
Συστατικά
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 1/2κ. γλυκού σκόνη κύμινο
- 1+1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/8κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1φλ. καλαμπόκι
- 350γρ μαύρα φασόλια κονσέρβας
- 140γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά (της επιλογής σου)
Τρόπος μαγειρέματος
- 1 Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- 2 Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα οβάλ ταψάκι 23x33εκατοστά.
- 3 Βάλε τις πιπεριές σε ένα μίξερ και λιώσε τες.
- 4 Ξεφλούδισε τις βρασμένες ντομάτες, τοποθέτησέ τες στο μίξερ μαζί με τις πιπεριές και λιώσε τες.
- 5 Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- 6 Σόταρέ τα μέχρι να ροδίσουν.
- 7 Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι μέσα στο μίξερ μαζί με τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- 8 Χτύπησέ τα μέχρι να λιώσουν.
- 9 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα φασόλια.
- 10 Ρίξε μέσα στο μπολ τη σάλτσα και ανακάτεψε τα υλικά.
- 11 Πρόσθεσε μέσα στο ταψί το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
- 12 Πασπάλισε από πάνω με το τυρί.
- 13 Ψήσε για 1 ώρα.
- 14 Χώρισε το ταψί σε 6 κομμάτια.
Διαβάσαμε τις συνταγές από το: tlife.gr