Τσιτσιμπύρα… το ποτό της Κέρκυρας (δροσιστικό με μοναδική γεύση)!!

Ένα από τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα και σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας είναι η τσιτσιμπύρα.
Τι ακριβώς είναι η τσιτσιμπύρα; Πρώτα από όλα δεν πρέπει να περιπλανηθείτε από τη λέξη «μπίρα» είναι ένα μη αλκοολούχο ποτό.
Την τσιτσιμπύρα την έφεραν στο νησί οι Άγγλοι στις αρχές του 19ου αιώνα και άρεσε πολύ στους Κερκυραίους. Τόσο πολύ που όταν έφυγαν οι Βρετανοί, συνέχισαν να φτιάχνουν τσιτσιμπύρα!
Τα βασικά συστατικά της…………
είναι το τζίντζερ (πιπερόριζα) και το λεμόνι. Είναι πολύ δροσιστική και έχει μοναδική γεύση.Έχει την γεύση λεμονάδας. Είναι πιό γλυκιά. Αισθητή η μοναδική γεύση του ginger. Νιώθεις ένα πολύ ελαφρό κάψιμο στην γεύση, όπως το πιπέρι. Αναρωτιόμουν για ποιό λόγο το όνομα αυτού του αναψυκτικού τελειώνει σε -μπύρα. Κατάλαβα όταν είδα τον αφρό.

Η τσιτσιμπύρα είναι χωνευτική, κάνει καλό στο στομάχι και θεραπεύει τη διάρροια και τη ναυτία. Το τζίντζερ μπορεί να ελαττώσει τους πόνους από αρθριτικά ενώ βοηθά και στην κυκλοφορία του αίματος και κατεβάζει τη χοληστερίνη.

Υλικά

1 1/2 καρτούτσο (750 γρ.) χυμός λεμονιού
4 καρτούτσα (~2.5 κιλά) ζάχαρη
1 καρτεζί (25 γραμμάρια) τζίντζερο σκόνη
20 καρτούτσα (10 λίτρα) νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνεις το νερό για ευκολία.
Σε δοχείο πύλινο (σ.σ. ή πλαστικό )  λιώνεις τη ζάχαρη στο νερό και ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί 12 ώρες και το σουρώνεις καλά.
Το βάζεις σε δυνατά γυάλινα δοχεία που κλείνουν καλά ή σε μπουκάλια της σαμπάνιας, και το τοποθετείς στον ήλιο για μία μέρα ή παραπάνω αν δεν έχει δυνατό ήλιο.
Τα αποσύρεις και τα αφήνεις σε δροσερό μέρος για μία βδομάδα  να ωριμάσει.
Πίνετε παγωμένη .

(σ.σ Προσοχή στο άνοιγμα. Είναι σαν την σαμπάνια).

πηγή