Τσιζκέικ Νutella: Πανεύκολο, δεν θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά!!

Μία σκέτη κόλαση!!!!!!!!

Ένα από τα στάνταρντς της ζαχαροπλαστικής είναι τα τσιζκέικ.  Εδώ όμως, υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξεις: αυτά που θέλουν ψήσιμο και μεγάλη αναμονή και τα τα “ευκολάκια”.
Σε αυτά “ευκολάκια”, που θα σας βγάλουν όμως ασπροπρόσωπες, ανήκει και η παρακάτω συνταγή. Το No-Bake Nutella Cheesecake της διάσημης τηλέ – μαγείρισσας και συγγραφέως Nigella Lawson.

1472286836172108610,

Οι λόγοι της επιτυχίας του είναι προφανώς δύο: δεν θέλει ψήσιμο και έχει Nutella! (ή Merenda)

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
75 γραμμάρια βούτυρο αλατισμένο
400 γραμμάρια Νutella
100 γραμμάρια καλοψημένα φουντούκια
500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από τη Νutella που έχετε. Ανακατέψτε καλά με κουτάλα ή καλύτερα σε ένα μίξερ. Προσθέστε 25 γραμμάρια / 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

14722868361498313275

Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.

14722868361619492777

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

1472286836859862786

Στη συνέχεια απλά θα απλώσουμε απαλά το μείγμα τυριού στο τσέρκι με τη ζύμη της βάσης και θα πασπαλίσουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια αφού τα έχουμε χοντροκόψει.

147228683679567364 1472286836461853262

Το μυστικό της Nigella Lawson για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να κάνετε λίγη υπομονή και να κόψετε το πρώτο κομμάτι μόνο αν το γλυκό έχει περάσει 3- 4 ώρες στο ψυγείο.

14722868361629474882

14722868361685149443

Καλή επιτυχία!!

stock-vector-the-woman-tasty-dish-cooking-retro-style-pop-art-cooking-restaurant-kitchen-308789633

Πηγή: www.athensmagazine.gr