Μία σκέτη κόλαση!!!!!!!!
Ένα από τα στάνταρντς της ζαχαροπλαστικής είναι τα τσιζκέικ. Εδώ όμως, υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξεις: αυτά που θέλουν ψήσιμο και μεγάλη αναμονή και τα τα “ευκολάκια”.
Σε αυτά “ευκολάκια”, που θα σας βγάλουν όμως ασπροπρόσωπες, ανήκει και η παρακάτω συνταγή. Το No-Bake Nutella Cheesecake της διάσημης τηλέ – μαγείρισσας και συγγραφέως Nigella Lawson.
Οι λόγοι της επιτυχίας του είναι προφανώς δύο: δεν θέλει ψήσιμο και έχει Nutella! (ή Merenda)
Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
75 γραμμάρια βούτυρο αλατισμένο
400 γραμμάρια Νutella
100 γραμμάρια καλοψημένα φουντούκια
500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από τη Νutella που έχετε. Ανακατέψτε καλά με κουτάλα ή καλύτερα σε ένα μίξερ. Προσθέστε 25 γραμμάρια / 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια απλά θα απλώσουμε απαλά το μείγμα τυριού στο τσέρκι με τη ζύμη της βάσης και θα πασπαλίσουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια αφού τα έχουμε χοντροκόψει.
Το μυστικό της Nigella Lawson για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να κάνετε λίγη υπομονή και να κόψετε το πρώτο κομμάτι μόνο αν το γλυκό έχει περάσει 3- 4 ώρες στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!
Πηγή: www.athensmagazine.gr