Μέρες που είναι όλο κι ένα φαΐ θα πετάξεις μέσα στο φούρνο, όλο και μια γαριδούλα θα ρίξεις πάνω στα κάρβουνα, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να πέσει καθάρισμα σ’ αυτά τα σκεύη που μισείς πιο πολύ και δικαιολογημένα γιατί σε ταλαιπωρούν με το τρίψε- τρίψε. Ο λόγος; Αυτά τα άτιμα τα λίπη, που κολλάνε πάνω τους σαν βδέλλες και δεν λένε να φύγουν με το καλό, ειδικά αν κάνεις το λάθος και τα αφήσεις να στεγνώσουν.
Κι άντε, το ταψί μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων- αν υπάρχει. Η σχάρα; Πού να τη βάλεις τη σχάρα;
Ταλαιπωρία τέλος φίλη μου. Ως εδώ. Θα φύγουν αλλιώς τα υπολείμματα. Διάβασε παρακάτω.
Τρόπος #1
Ρίχνεις αλάτι και λεμόνι, τα αφήνεις 1-2 ώρες, παίρνεις το σφουγγαράκι και αφαιρείς με απαλές κινήσεις.
Τρόπος #2
Βράζεις νερό και πριν το ρίξεις στην επιφάνεια, ψεκάζεις με ξίδι.
Τρόπος #3
Όταν τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα, παίρνεις μία πατάτα, την κόβεις στη μέση κι αφού την περάσεις με λίγη μαγειρική σόδα, τρίβεις την επιφάνεια με τα λίπη. Όταν πανιάσει η πατάτα, κόβεις το κομμάτι και επαναλαμβάνεις σε φρέσκο.
Τρόπος #4
Αν το σκεύος δεν είναι αντικολλητικό, π.χ. ένα γυάλινο πυρέξ ή η σχάρα, και δεν έχεις συρματάκι ή δεν θες να χρησιμοποιήσεις τέτοιο, παίρνεις μια γερή ποσότητα αλουμινόχαρτου, την κάνεις μπάλα και αφού ρίξεις λίγη σόδα με σαπούνι, τρίβεις ελαφρά.
πηγή: www.ladylike.gr