Φτιάξε τρουφάκια με ότι άρωμα θέλεις, εγώ τα προτιμώ με κανέλα αλλά μπορείς να ρίξεις ξύσμα πορτοκάλι, λικέρ της αρεσκείας σου ή καφέ! Το σίγουρο είναι ότι θα αρέσουν σε όλους με ότι γεύση κι’ αν έχουν…
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδας
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη ή 1 κουταλάκι εσπρέσο ή ένα σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σου (ανάλογα με την γεύση που προτιμάς)
1. Μέσα σε μια κατσαρόλα αντικολλητική ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος. Δεν πρέπει να βράσει η κρέμα απλά να αχνίσει.
2. Προσθέτεις την κανέλα και ανακατεύεις καλά. Κατεβάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνεις την σοκολάτα, το αλάτι και το βούτυρο. Με μια σπάτουλα (από σιλικόνη -καλύτερα-) ανακατεύεις καλά για να λιώσει η σοκολάτα.
3. Ρίχνεις την σοκολάτα σε ένα μπολ και την αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Μόλις κρυώσει καλά , βάζεις την σοκολάτα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
5. Βγάζεις την παγωμένη σοκολάτα από το ψυγείο και πλάθεις μικρά τρουφάκια σε μέγεθος μπουκιάς και τα τοποθετείς σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα.
6. Σε ένα μπολ ρίχνεις το κακάο και ρίχνεις τα τρουφάκια για να τα καλύψεις με το κακάο από όλες τις πλευρές.