320 γρ. πουρέ κάστανο (πολύ καλής ποιότητας έτοιμο*)
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, καλής ποιότητας
κακάο σκόνη σκέτο
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τον πουρέ και τον δουλεύουμε με το φτερό, να γίνει αφράτος. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε με το μείγμα μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα τοποθετούμε για λίγο στην κατάψυξη, για να παγώσουν. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την πικρή κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και βάζουμε αρκετό κακάο σε βαθύ μπολ. Περνάμε τα παγωμένα κάστανα από τη σοκολάτα, να τυλιχτούν, και μετά από το κακάο. Τα τοποθετούμε σε σειρές σε πιατέλα, μέσα σε χαρτάκια.
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπιτικό πουρέ κάστανου, από κάστανα βρασμένα και λυωμένα με ζάχαρη.