Τα αλλιώτικα ρεβίθια…………
Τα ρεβίθια δεν αρέσουν σε όλους και πολύ, εκτός αν έχετε φυσικά δοκιμάσει την παραδοσιακή Ρεβιθάδα της Σίφνου, που κοσμεί το Κυριακάτικο τραπέζι του νησιού και στην οποία δε μπορείς εύκολα να αντισταθείς.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό ρεβίθια
½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2 ντομάτες φρέσκιες
1 κ.γ. κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, προαιρετικά
Αλάτι – πιπέρι
Θυμάρι
Λάδι
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνουμε τουλάχιστον γα 12 ώρες τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τα ρεβίθια, προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά ξεπλένουμε τα ρεβίθια μας με πολλά χέρια νερό για να φύγει όλη η σόδα και να μην μαυρίσουν. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό, τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε χωρίς τη προσθήκη αλατιού μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν καλά, τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί με το ζωμό τους, προσθέτουμε όλα τα πιο πάνω υλικά, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λ περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Μπορείτε να τα βγάλετε όταν είναι ακόμη τραγανά και να τα σερβίρετε με μία δροσερή σαλάτα, ή ακόμη και ως ορεκτικό, προσθέτοντας αρκετό λεμονάκι!
Πριν τα βάλετε στον φούρνο, προσθέστε αν θέλετε λίγη κόκκινη πιπερίτσα για να κάνετε το πιάτο σας πικάντικο.
tip: Μπορείτε να καραμελώσετε κρεμμύδια και να προσθέσετε από πάνω. Θα απογειώσουν το πιάτο σας!
Μπορούν επίσης να αποτελέσουν κυρίως πιάτο με μια πράσινη σαλάτα στο τραπέζι, ή συνοδευτικό σε κοτόπουλο ή να τα συνδυάσετε στο πιάτο σας με ρύζι, που απελευθερώνει τα θρεπτικά συστατικά των περισσότερων οσπρίων.
πηγή: mothersblog.gr