Αυτά τα μηλοπιτάκια είναι τα «νοστιμότερα»… της ζωής σου! Το φύλλο κρούστας ενώνεται με τα καρεδάκια μήλου, τις σταφίδες, την κανέλα και το μέλι σε ένα γλύκισμα που ξεπερνά κάθε λογική!
Ο μοναδικός και ταλαντούχος Άκης Πετρετζίκης …. μας καθοδηγεί, σε μία από τις πεντανόστιμες συνταγές του:
Υλικά
- 4 μήλα (2 κόκκινα και 2 πράσινα) κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
- 150 γραμμ. φουντούκια
- 150 γραμμ. σταφίδες ξανθές, μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό
- 1 κ.γ κανέλα
- Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Ηλιέλαιο για άλλειμα
- Μέλι, ξύσμα λεμονιού & έξτρα σουσάμι για το σερβίρισμα προαιρετικά
Διαδικασία
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί. Αν βιαζόμαστε, μπορούμε να τις βάλουμε να πάρουν μια βράση μέσα σε μία κατσαρόλα με το κρασί.
Ψιλοκόβουμε τα μήλα, χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη. Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και τα ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο με ηλιέλαιο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα. Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε και προαιρετικά περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.
πηγή: www.koolnews.gr