Τρίγωνα Πανοράματος… το φανταστικό γλυκάκι…. (βίντεο)

Πως να φτιάξετε τα εκπληκτικά τριγωνάκια Πανοράματος…….

ΥΛΙΚΑ:
Για τα τρίγωνα:
  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, λιωμένο
Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
Για την κρέμα:
  • 500 ml γάλα
  • 2 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα:

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα στα τρία έτσι ώστε να έχουμε λωρίδες φύλλων. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου και το αλείφουμε καλά με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τοποθετούμε από πάνω ακόμα μια λωρίδα φύλλου και την αλείφουμε και αυτήν με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ξεκινάμε απαλά το δίπλωμα τους σαν τρίγωνο όπως κάνουμε και στα τυροπιτάκια φροντίζοντας να βουτυρώνουμε σε κάθε δίπλωμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε αρχικά στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώνουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι σκίζουμε προσεκτικά τα τρίγωνα σε μια από τις πλευρές τους.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για ένα λεπτό. Σιροπιάζουμε κρύα τα τρίγωνα με το ζεστό σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή από τη ζάχαρη.  Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.  Μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε το κορν – φλάουερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο μείγμα των κρόκων ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και κατόπιν αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας επάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη η οποία εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας.

Εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τυλίξετε και να ψήσετε σωστά το φύλλο.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να τυλίξετε και να ψήσετε σωστά το φύλλο για τα τρίγωνα πανοράματος, όπως τον παρουσιάζει βήμα-βήμα ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου.

πηγή: http://www.news.gr