Πως να φτιάξετε τα εκπληκτικά τριγωνάκια Πανοράματος…….
Για τα τρίγωνα:
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 200 γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, λιωμένο
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 500 ml γάλα
- 2 κρόκοι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουερ
- 2 βανίλιες
- 50 γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα στα τρία έτσι ώστε να έχουμε λωρίδες φύλλων. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου και το αλείφουμε καλά με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τοποθετούμε από πάνω ακόμα μια λωρίδα φύλλου και την αλείφουμε και αυτήν με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ξεκινάμε απαλά το δίπλωμα τους σαν τρίγωνο όπως κάνουμε και στα τυροπιτάκια φροντίζοντας να βουτυρώνουμε σε κάθε δίπλωμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε αρχικά στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώνουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι σκίζουμε προσεκτικά τα τρίγωνα σε μια από τις πλευρές τους.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για ένα λεπτό. Σιροπιάζουμε κρύα τα τρίγωνα με το ζεστό σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τυλίξετε και να ψήσετε σωστά το φύλλο.
Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να τυλίξετε και να ψήσετε σωστά το φύλλο για τα τρίγωνα πανοράματος, όπως τον παρουσιάζει βήμα-βήμα ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου.
πηγή: http://www.news.gr