Μια εύκολη μακαρονάδα, ιδιαίτερα γευστική. Η σάλτσα «ανεβαίνει» με τσίλι και λευκό κρασί.
Υλικά
- Ενα πακέτο σπαγγέτι
- 300 γραμμάρια ντοματίνια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπερίτσα τσίλι
- 200 γραμμάρια σάλτσα-πουρέ ντομάτας
- Λίγο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα και προσθέστε τα μισά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- Οταν πάρουν χρώμα, χωρίς να καούν, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και τον βασιλικό και αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
- Προσθέστε το κρασί και ελάχιστο νερό και αφήστε τη σάλτσα σας να βράσει για 15 λεπτά, με μισή κουταλίτσα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
- Στο μεταξύ, βάλτε τα υπόλοιπα ντοματίνια σε πυρεξάκι, κομμένα στα δύο, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε καυτό φούρνο (220 βαθμούς) για 6-8 λεπτά
- Βράστε τα σπαγγέτι, όπως λένε οι οδηγίες και σουρώστε τα
- Οταν σερβίρετε, αναμείξτε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα, τοποθετήστε στην πιατέλα και προσθέστε τα ψητά ντοματίνια -Ρίξτε άφθονη παρμεζάνα, τριμμένη
Πηγή: iefimerida.gr