Η ξεχωριστή και πεντανόστημη γεύση……
Υλικά
- Πορτοκάλια 5 τεμ χοντρόφλουδα και ακέρωτα
- Ούζο 500 ml
- Ζάχαρη 200 γρ
- Γαρύφαλλα 4-5 τεμ
Οδηγίες
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα στεγνώνουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε την πορτοκαλί φλούδα σε λωρίδες (προσοχή θέλουμε μόνο την εξωτερική φλούδα). Σε ένα βάζο βάζουμε τις φλούδες αυτές, μαζί με το ούζο,κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό,δροσερό μέρος για 15 ημέρες. Μετά την 15η ημέρα, βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη,το ούζο,τα φλούδια και τα γαρύφαλλα, να βράσουν για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες και τα γαρύφαλλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά,το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε μπουκάλια που τα κλείνουμε αεροστεγώς.
πηγή: www.chefoulis.gr