μία ξεχωριστή συνταγή…. που θα σας καταπλήξη!!!
Τι χρειαζόμαστε:
2 κιλά πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
3 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 βανίλια άρωμα
4-5 σταγόνες λεμονιού
Πώς το κάνουμε:
Ρίχνουμε το πεπόνι στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Το αφήνουμε έτσι για 4-5 ώρες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την βανίλια και το λεμόνι.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση (θέλει υπομονή, βεβαίως) μπορούμε με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια, να πάρουμε «μπαλάκια» από το πεπόνι μας. Ότι μείνει; Το χρησιμοποιούμε στην φρουτοσαλάτα μας.
πηγή: www.paraskhnio.gr