Τρία υλικά πολύ αγαπημένα στην κουζίνα και με μεγάλη νοστιμιά!!
Υλικά συνταγής
- πατάτες: 1/5 κιλό ξεφλουδισμένες
- αυγά: 2 χτυπημένα
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- Για το γαρνίρισμα
- μανιτάρια: 300 γρ., κομμένα σε φετάκια
- κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί που να λιώνει: 200 γρ., τριμμένη
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- λευκό κρασί: 100 ml
- βούτυρο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ξύνετε τις πατάτες στο χονδρό μέρος του τρίφτη και τις αφήνετε σε ένα μπολ που περιέχει κρύο νερό. Στη συνέχεια τις βγάζετε, τις στύβετε με τα χέρια καλά για να φύγουν τα νερά και τις ρίχνετε σε άλλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
- Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα της πατάτας. Πιέζετε τις τηγανίτες ώστε να πλατύνουν και τις τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε κι άλλο βούτυρο και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
-
Αφήνετε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν τις μεταφέρετε σε ταψί μεγάλο αφήνοντας αποστάσεις ανάμεσά τους. Σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο βούτυρο για 6’-7’ και τα σβήνετε με το κρασί. Βράζετε μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά και μοιράζετε το μείγμα μανιταριών πάνω από τις τηγανίτες. Από πάνω σκορπίζετε το τυρί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.