“Τζατζίκι το πεντανόστιμο ορεκτικό” …. για τους λάτρεις του είδους, προτείνω την αυθεντική αυτή συνταγή.

Υλικά

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι μεγάλου μεγέθους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη, στο χοντρό
  • Βάζουμε το αγγούρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να στραγγίσει
  • Προσθέτουμε αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Στίβουμε πολύ καλά το αγγούρι για να φύγουν όλα τα υγρά -Εδώ είναι το μυστικό
  • Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι και 2 κουταλιές ξύδι
  • Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και το προσθέτουμε
  • 1 σκελίδα σκόρδο είναι το κλασικό -Αν θέλετε έντονη γεύση, βάλτε 2 ή 3 σκελίδες
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
  • Δοκιμάστε λίγο -Ισως χρειάζεται κι άλλο ξύδι ή αλάτι
  • Ετοιμο! Διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο, άνιθο κλπ.

Πηγή: iefimerida.gr