Υλικά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι μεγάλου μεγέθους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
- ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη, στο χοντρό
- Βάζουμε το αγγούρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να στραγγίσει
- Προσθέτουμε αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Στίβουμε πολύ καλά το αγγούρι για να φύγουν όλα τα υγρά -Εδώ είναι το μυστικό
- Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι και 2 κουταλιές ξύδι
- Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και το προσθέτουμε
- 1 σκελίδα σκόρδο είναι το κλασικό -Αν θέλετε έντονη γεύση, βάλτε 2 ή 3 σκελίδες
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
- Δοκιμάστε λίγο -Ισως χρειάζεται κι άλλο ξύδι ή αλάτι
- Ετοιμο! Διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο, άνιθο κλπ.
Πηγή: iefimerida.gr