Φτιάξτε αυτή την τάρτα και μαγέψτε, όλους που θα την δοκιμάσουν!!
Όσοι αγαπούν τις αγκινάρες θα σας λατρέψουν. Με αγκινάρες ως κυρίαρχο υλικό και όχι ανάμεσα σε κιμά, τυριά και ότι άλλο ….Εξαιρετική για ορεκτικό , ή για να συνοδέψετε ένα ωραίο κρασί μια βραδιά με φίλους.
Για τη γέμιση
4-5 αγκινάρες
2-3 κρεμμυδάκια πράσινα
1/2 ματσάκι άνηθο
200γρ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για τη ζύμη
Μια ωραία ζύμη δείτε από εδώ .
Αν δεν έχετε χρόνο χρησιμοποιείστε φύλλο σφολιάτας
Πως τη φτιάχνετε
Καθαρίζετε τις αγκινάρες
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε νερό μέχρι τη μέση και το βάζετε να βράσει .
Προσθέστε αλάτι, ρίξτε τις αγκινάρες και βράστε τες 20 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τις αγκινάρες και βάλτε τες να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις αγκινάρες σε τέσσερα κομμάτια.
Βάλτε όλα τα υλικά πάνω στη ζύμη της τάρτας.
Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα με τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Περιχύσετε με αυτό τα χορταρικά που έχετε βάλει στην τάρτα.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.