Ποιούς καλλιτέχνες θα δούμε φέτος σε ποιο θεατρικό σανίδι…..και σε ποια παράσταση!!
Η Αθήνα πλέον δίκαια κατέχει τον τίτλο μιας μεγάλης θεατρικής πρωτεύουσας.
Έργα από το κλασικό ρεπερτόριο, σύγχρονα κείμενα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, νεοελληνική δραματουργία, δραματοποιημένη λογοτεχνία, μοντέρνες προτάσεις αλλά και πειραματισμοί επιχειρούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού σε μια κούρσα που αναμένεται πολύ δύσκολη, όχι μόνο εξαιτίας της πληθώρας των παραγωγών που αναμένεται πως θα ξεπεράσουν τις 1.500, άλλα και των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συγκυριών.
Ας δούμε όμως πώς διαμορφώνεται ο θεατρικός χάρτης της φετινής χρονιάς στα πιο κεντρικά θέατρα της πόλης μας.
Στο θέατρο Αθηνών ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά με τον «Θεό της σφαγής», μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι. Με έναν δυνατό θίασο ηθοποιών στο πλευρό του( Στεφανία Γουλιώτη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Λουκία Μιχαλοπούλου) η μαύρη κωμωδία της Γιασμίν Ρεζά που έγινε και ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι, θα μας αποκαλύψει τι κρύβεται κάτω από την καθωσπρέπει επιφάνεια της αστικής συμπεριφοράς.
Ο καλός ηθοποιός όμως και αυτή τη χρονιά συνεργάζεται με τα Αθηναϊκά Θέατρα της Ε. Κούρκουλα και του Δ. Παναγιωτάκη υπογράφοντας τρεις σκηνοθεσίες: το «Για όνομα» των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, που συνεχίζει επίσης για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλίκη με την Βίκυ Σταυροπούλου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, αλλά και δύο ακόμα νέες παραστάσεις: τη «Δεύτερη φωνή» και τον «Αύγουστο».
Η «Δεύτερη φωνή» πρόκειται για το καινούργιο έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου, που θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Οκτώβρη στο θέατρο Αποθήκη με την Νένα Μεντή στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο « Αύγουστος» του Τρέισι Λετς, που έγινε και κινηματογραφική ταινία με τις Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς, θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Χορν τη δεύτερη περίοδο με ένα all star cast ( Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλουκ.α). Στο ίδιο θέατρο την πρώτη περίοδο θα δούμε το καινούργιο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Φέρτη και η Κατερίνα Λέχου να πρωταγωνιστούν σε ένα συγκινητικό κείμενο που περιγράφει τον επίλογο μιας ζωής και την αρχή ενός έρωτα.
Εθνικό Θέατρο
Ο νεαρός Δημήτρης Καραντζάς φέτος θα συνεργαστεί και πάλι με το Εθνικό Θέατρο στην Κεντρική Σκηνή, παρουσιάζοντας τη « Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, ίσως την πιο σκοτεινή κωμωδία του Άγγλου ποιητή, ενώ θα επιστρέψει και στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής με το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Πλατεία ηρώων». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Μαρία Σκουλά και τον Χρήστο Στέργιογλου.
Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, ο Αντώνης Αντύπας επανέρχεται στα θεατρικά πράγματα με Ευγένιο Ο’ Νηλ και το έργο «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», ενώ ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο του Πολωνού Ταντέους Σλαμποντζιάνεκ «Η τάξη μας», έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2015-2016 από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανό . Η συγκεκριμένη παραγωγή ήρθε και στο Φεστιβάλ Αθηνών σε μια ατυχή δυστυχώς παράσταση, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω ασθένειας ενός εκ των ηθοποιών του θιάσου.
Όσον αφορά στη Νέα Σκηνή του πρώτου θεάτρου της χώρας, ο κινηματογραφιστής Γιάννης Οικονομίδης μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Βαγγέλη Μουρίκη εμπνέονται από τη «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και επιχειρούν μια ανατομία της σύγχρονης πατριαρχικής οικογένειας σε μια μοντέρνα εκδοχή της τραγικής ιστορίας. Το αυθεντικό έργο του Ξενόπουλου πρόκειται να ανεβάσει στο θέατρο Χώρα ο Γιώργος Λύρας με την Ευγενία Δημητροπούλου στον ομώνυμο ρόλο.
Στη Νέα Σκηνή όμως, και η Λιλλύ Μελεμέ, συνεργάτης τους Στάθη Λιβαθινού από τα χρόνια της Πειραματικής, θα σκηνοθετήσει τον «Εξηνταβελόνη» του Κωνσταντίνου Οικονόμου – μια ελληνική μεταφορά του μολιερικού «Φιλάργυρου» , ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ο «Θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη, από τον Δημήτρη Τάρλοου, που εγκαινιάζει τη συνεργασία με το Εθνικό ως σκηνοθέτης.
Από τον Φεβρουάριο στην Αγίου Κωνσταντίνου ξεκινάει κι ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία, όπου τέσσερις σκηνοθέτες- Βασίλης Νικολαΐδης, Υρώ Μανέ, Ελεάννα Τσίχλη και Κωστής Παπακωνσταντίνου- θα μας συστήσουν έργα νέων Ελλήνων συγγραφέων. Παράλληλα θα αρχίσει και η συνεργασία του Εθνικού με το Θέατρο Τέχνης , όπου θα ανέβει σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου το πρώτο μέρος της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες» . Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.
Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη θα είναι οι πρωταγωνιστές της νέας άπαιχτης, κωμωδίας με τίτλο «Το Ψέμα» του Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ. Το έργο θα ανέβει από τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς. Μαζί τους επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Κάππας και η Μυρτώ Αλικάκη.
Στο Θέατρο Βρετάνια επιστρέφει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα, πρωταγωνιστώντας στο « Ημέρωμα της Στρίγγλας» του Σαίξπηρ με την Μαρία Ναυπλιώτου στο ρόλο της Κατερίνας. Ο σημαντικός σκηνοθέτης όμως φαίνεται πως επιμένει σαιξπηρικά, αφού πρόκειται να ανεβάσει και τον «Άμλετ» στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στο ρόλο του μελαγχολικού πρίγκιπα της Δανίας.
Στο θέατρο Μουσούρη ο Πέτρος Φιλιππίδης την πρώτη περίοδο θα συμπράξει με τη σπουδαία Λυδία Κονιόρδου στο έργο του Αλεξάντρ Γκέλμαν «Και τώρα οι δυο μας» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, ενώ τη δεύτερη περίοδο και πάλι σε σκηνοθεσία Κιμούλη θα δούμε τον αριστουργηματικό «Αμερικανικό Βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάμετ με τον Φιλιππίδη, τον Γιάννη Μπέζο και τον Ορφέα Αυγουστίδη.
Η σκηνοθετική δραστηριότητα του Γιώργου Κιμούλη δεν σταματάει στο Μουσούρη και ο χειμώνας του προβλέπεται εξοντωτικός, αφού θα υπογράψει ακόμα τρεις σκηνοθεσίες. Η πρώτη είναι οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Λακλό στο θέατρο Άλμα με τον ίδιο να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας στο πλάι του την Εβελίνα Παπούλια την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αλλά και την Μάρω Κοντού. Τη δεύτερη σεζόν στο θέατρο Παλλάς, που πλέον έχει περάσει στα χέρια των Θεατρικών Σκηνών και του επιχειρηματία Πάνου Κατσαρίδη, πρόκειται να ανεβάσει ένα μιούζικαλ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της Τζένης Βάνου με την Φωτεινή Δάρρα στον ομώνυμο ρόλο, ενώ στο Από μηχανής θέατρο του Άκη Βλουτή θα σκηνοθετήσει τον ίδιο και την Νίκη Παλληκαράκη στο εμβληματικό «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι.
Στο Από Μηχανής την πρώτη περίοδο θα δούμε και το «Πάρτι γενεθλίων» του Χ. Πίντερ με τον Άκη Βλουτή και την Μίνα Αδαμάκη στους κεντρικούς ρόλους υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημοσθένη Παπαδόπουλου, που πλέον επιστρέφει δυναμικά στις ελληνικές σκηνές μετά την απουσία του στο Βερολίνο. Παράλληλα , ο ιδιαίτερος αυτός καλλιτέχνης θα αναμετρηθεί με το « Στρίψιμο της βίδας», του Χένρι Τζέιμς που θα παιχτεί στο Θέατρο Άνεσις με τη Θάλεια Ματίκα και τον Ιάσωνα Παπαματθαίου, μαζί με το «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Γεωργιανού Λεβάν Τσουλάτζε, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά.
Στο θέατρο Πάνθεον θα δούμε την εκδοχή του πάντα ανατρεπτικού Δημήτρη Λιγνάδη πάνω στο « Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαίξπηρ, αλλά και την « Ωραία μου Κυρία» του Μπέρναντ Σω σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα με την Δήμητρα Ματσούκα στο ρόλο της Ελίζας και τον Κώστα Κόκλα . Μαζί τους και η Μάρθα Βούρτση, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από μια μεγάλη απουσία.
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανανεώνει τη συνεργασία της – μετά από τον «Φάουστ» που θα δούμε για λίγες μόνο παραστάσεις και φέτος στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά – με τον Νίκο Κουρή και τον Αργύρη Πανταζάρα για μας μεταφέρει στον δυστοπικό κόσμο του «1984» του Τζορτζ Όργουελ στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου.
Ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία θα συνεχίσει με τη « Μεγάλη Χίμαιρα» του παππού του Μ. Καραγάτση, μια παράσταση που έχει σαρώσει τα βραβεία, αλλά και τις «Τρεις αδερφές» του Α. Τσέχωφ. Στο ίδιο θέατρο θα φιλοξενηθεί και η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά , που επέλεξε μια κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς τους «Τρισευτυχισμένους», με τους Χρήστο Λούλη, Δημήτρη Τάρλοου, Λένα Παπαληγούρα, Λαέρτη Μαλκότση, Άγγελο Παπαδημητρίου, Άλκηστη Πουλοπούλου και Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Η Ελένη Ράντου επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στο Θέατρο Διάνα, και συνεργάζεται εκ νέου -μετά τη «Φιλουμένα» του Εθνικού Θεάτρου-, με τον Σταμάτη Φασουλή στο έργο «Με μια ανάσα» της Ζίνι Χάρις, που περιγράφει την οδύσσεια δύο γυναικών σε μια Ευρώπη που καταρρέει. Μαζί της η Ελένη Ουζουνίδου.
Τον Φεβρουάριο ο Σταμάτης Φασουλής θα βρεθεί στον Ελληνικό Κόσμο, διασκευάζοντας το μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη «Νίκη» -ίσως το πιο προσωπικό κείμενο του συγγραφέα όπου αφηγείται την ιστορία της μητέρας του- με έναν λαμπερό θίασο ηθοποιών ανάμεσα στους οποίους η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Στέλιος Μάινας, ο Μάξιμος Μουμούρης, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης κ.α
Πριν όμως από τη « Νίκη» ο Στέλιος Μάινας θα συναντήσει τη Ρούλα Πατεράκη στη Σφενδόνη στο οσκαρικό ψυχολογικό θρίλερ του Ρομπ Ράινερ « Misery», το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ. Η παράσταση θα ανέβει σε σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.
Ο Πέτρος Ζούλιας στο θέατρο Χώρα θα μεταφέρει στη σκηνή την «Αστροφεγγιά» του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε από τη διάσημη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ, με τη Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ιωάννη Παπαζήση, την Μαρίνα Ψάλτη, αλλά και τον Δάνη Κατρανίδη σε ρόλο γκεστ. Ο τελευταίος δεν πρόκειται να αφήσει και το δικό του θεατρικό χώρο, το θέατρο Πόλις, όπου εμπιστεύεται στην νεαρή σκηνοθέτη Ιόλη Ανδρεάδη (φέτος έκανε και το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια ανατρεπτική ανάγνωση του «Βασιλιά Ληρ» ) να τον καθοδηγήσει στον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου.
Ο Αιμίλιος Χειλάκης εγκαταλείπει το θέατρο Κιβωτός και μετακομίζει στο θέατρο Τζένη Καρέζη με τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου , που συνσκηνοθέτησε με τον Μανώλη Δούνια, σε μια παράσταση που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του Γάλλου κωμωδιογράφου, ο οποίος τολμηρά έθιξε την υποκρισία τόσο του συστήματος και όσο και των πολιτών. Μαζί του η Αθηνά Μαξίμου, ο Άλκης Κούρκουλος , η Ράνια Οικονομίδου και πολλοί άλλοι.
Το θρυλικό Θέατρο Εξαρχείων των Τάκη Βουτέρη και της Αννίτας Δεκαβάλλα ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον τάχιστα ανερχόμενο Αλέξανδρο Κοέν. Οι δύο πρώτες παραγωγές που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του είναι ο «Κυμβελίνος» του Σαίξπηρ, με τον Τάκη Βουτέρη, την Ελένη Κρίτα, την Αντιγόνη Δρακουλάκη και ο «Ιβάνοφ» του Τσέχωφ, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη σε δική του σκηνοθεσία, ενώ η Αννίτα Δεκαβαλα και ο Τάκης Βουτέρης θα ανεβάσουν ένα άπαιχτο στη χώρα μας έργο του Πίντερ « Τα ζευγάρια», το οποίο σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Κοέν.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δεν εγκαταλείπει τη θεατρική του στέγη, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, όπου πέρα από το « Δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν που συνυπογράφει με τον Παντελή Δεντάκη και συνεχίζεται από πέρσι, θα δούμε και την «Λαμπεντούζα» του Άντερς Λουστγκάρτεν, με τους Αργύρη Ξάφη και τη νεαρή Χαρά-Μάτα Γιαννάτου. Στον Νέο Κόσμο, επίσης, δυο πρωταγωνιστές της νέας γενιάς, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ενώνουν τις δυνάμεις τους πάνω και κάτω από τη σκηνή στην ξέφρενη κωμωδία «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς, που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Δημήτρη Λιγνάδη.
Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας της Μπέττυς Αρβανίτη συμπληρώνει 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας και γιορτάζει, καλώντας τη Ρούλα Πατεράκη να σκηνοθετήσει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Πατεράκη είχε εγκαινιάσει το θέατρο το 1987, ανεβάζοντας το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ».
Στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή, εκτός από τον Δημήτρη Καραντζά, και η Σοφία Φιλιππίδου σκηνοθετεί το « Καθώς Ψυχορραγώ» του νομπελίστα Ο. Φώκνερ, σε μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται και η παράσταση. Παράλληλα, θα συνεχίσουν σε επανάληψη η «Νόρα» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτουση στον ομώνυμο ρόλο, αλλά και η performance του Περικλή Μουστάκη «Οστεά ξηρά σφοδρά» που βασίζεται στην προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ και σε ένα κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση.
Η Κάτια Δανδουλάκη επιστρέφει στους μεγάλους ρόλους φέτος. Έτσι φέτος επέλεξε να συνεργαστεί με τη σκηνοθέτη Νικαίτη Κοντούρη στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τένεσι Ουίλλιαμς, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της Αλεξάνδρας ντε Λάγκο, μιας θρυλικής σταρ του Χόλυγουντ που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της , κάνοντας την επάνοδό της στον κόσμο του θεάματος.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος παραμένει στο θέατρο Κάππα, όπου θα σκηνοθετήσει και θα παίξει στο « Δείπνο ηλιθίων» του του Francis Weber, μαζί με τους Τάκη Παπαματθαίου, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Βασίλη Ρίσβα κ.α, ενώ ο Θοδωρής Αθερίδης επιμένει σταθερά στο Μικρό Παλλάς, όπου θα ανεβάσει το «Ψέμα» μια γλυκόπικρη κωμωδία του γάλλου Φλοριάν Ζέλλερ με τη Σμαράγδα Καρύδη, τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα.
Στη δεύτερη σκηνή του θεάτρου Άλμα η Πέμυ Ζούνη θα σκηνοθετήσει την Ελένη Καστάνη στο μονόλογο της «Σίρλευ Βαλεντάιν» του Γ. Ράσελ, σε διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα, για να μας αφηγηθούν την ιστορία μιας νοικοκυράς που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της.
Η Ελένη Σκότη, η ψυχή του θεάτρου επί Κολώνω, όπου για τρίτη χρονιά θα συνεχιστεί η « Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, με την Αριέττα Μουτούση και για δεύτερη χρονιά ο «Άγριος σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, με τον Τάκη Σπυριδάκη, θα ανοίξει τους ορίζοντες της και στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας. Εκεί πρόκειται να σκηνοθετήσει το « Λεωφορείο ο πόθος» του Τ. Ουίλλιαμς με την Κόρα Καρβούνη και τον Γιάννη Τσορτέκη, αλλά και τη « Δύναμη του σκότους» του Λ. Τολστόι με την Πέγκυ Τρικαλιώτη, την Αγορίτσα Οικονόμου, τον Γιώργο Παπαγεωργίου, τον Χρήστο Σαπουντζή κ.α.
Ο Δημήτρης Καταλειφός και πάλι θα βρεθεί στο θέατρο Εμπορικόν, αυτή τη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μόσχου, πρωταγωνιστώντας στο έργο- ορόσημο του διασήμου αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», στο ρόλο ενός βιομηχάνου που είχε κερδοσκοπήσει, πουλώντας ελαττωματικά ανταλλακτικά αεροσκαφών στην αμερικανική πολεμική αεροπορία.
Ένα ερωτικό θρίλερ του Άνταμ Σάιντελ , το «Φοβάσαι;», θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Ιλίσια Βολανάκης , με τον Νίκο Ψαρρά, την Αλεξία Καλτσίκη και την Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.
Ο Δημήτρης Λάλος μετακομίζει στο Γκάζι και στο θέατρο Εν Αθήναις, όπου θα παρουσιάσει με την ομάδα TempusVerum το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» , ενώ θα προηγηθεί η επανάληψη της περσινής επιτυχημένης παραγωγής του έργου του Μπρούκνερ « Η Αρρώστιας της νιότης».
Η σκηνοθέτης Κίρκη Κάραλη ετοιμάζεται να μεταφέρει στη σκηνή του Ρassport το βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή , « Αυτή η νύχτα μένει», επιχειρώντας να μας ταξιδέψει στα νυχτερινά κέντρα μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά άφησε τα σημάδια της, και ίσως τελικά εκεί πρέπει να αναζητήσουμε το μίτο του σημερινού αδιεξόδου μας.
Τέλος μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά του Πειραιά και στο πανέμορφο Δημοτικό Θέατρο, η Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν θα σκηνοθετήσει τον σύζυγο της Γιάννη Στάνκογλου, που κέρδισε τις εντυπώσεις το καλοκαίρι στους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, αλλά και τη Θεοδώρα Τζήμου στον « Καλιγούλα» του Α. Καμύ.
Πηγή: www.iefimerida.gr
ευχαριστούμε την κ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΑΝΔΗ