Φανταστικές συνταγές με σάλτσες που θα δώσουν στα φαγητά μας μία άλλη διάσταση!!

υπέροχες σάλτσες

Αραμπιάτα

αραμπιάταΥλικά

400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
Μία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
Μία κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
30 γραμμάρια ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Τρεις σκελίδες σκόρδο
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μία κουταλιά της σούπας κάπαρη
Μισό κουταλάκι βασιλικός ξηρός
Ένα κουταλάκι πιπέρι καυτερό
Μία πρέζα ζάχαρη
Μισό κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Δύο κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρρευστη.

Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.

___________________________________________Σώς από ταχίνι

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 βαζάκι ταχίνι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 φλιτζανάκια βραστό νερό
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε το ταχίνι,το σκόρδο, το χυμό των λεμονιών, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο στο μούλτι και ανακατεύετε.

Στην συνέχεια προσθέτετε το νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο και είναι έτοιμο!

____________________________________________________________Σάλτσα μαδέρα

Υλικά

120 ml κρασί Μαδέρα
Μισό λίτρο σκούρο ζωμό κρέατος
100 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ξερό
100 γραμμάρια σέλερι
1/3 μάτσο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
100 γραμμάρια βούτυρο
120 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια.

Σοτάρουμε στο ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε το ζωμό. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε.

Σουρώνουμε τη σάλτσα με ψιλή σίτα και την τοποθετούμε στο μπολ  ενώ προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

____________________________________________________________Σάλτσα με μουστάρδα και μέλι

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μα εύκολη σως με μοναδική γεύση που νοστιμίζει το κρέας μας!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα

____________________________________________________________

Γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά

Ένα φλιτζάνι ξύδι

Μισό φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκάλι

Μισό φλιτζάνι χυμός ανανά

Μισό φλιτζάνι ντομάτα κονσέρβα

Ένα φλιτζάνι ζάχαρη

Αλεύρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Δένουμε την σάλτσα με αλεύρι, που το λιώνουμε σε ζεστό υγρό και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.

Όλες τις παραπάνω σάλτσες τις διαβάσαμε στο: www.sidagi.gr