Σπιτικό μιλφέιγ, εύκολο, με υπέροχη γεύση …. είναι σίγουρο ότι θα σας ζητούν όλοι τη συνταγή του!! (σε βίντεο βήμα-βήμα η συνταγή και τρία μυστικά για υπέροχο τραγανό φύλλο)!!!

… με φύλλο σφολιάτας….

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 Φύλλο σφολιάτας
1/2 κούπα ζάχαρη
Κρόκους από 2 αυγά
2 κούπες γάλα
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ταψί απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.

Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε το φύλλο από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε τρία ορθογώνια κομμάτια.

Στη συνέχεια με μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα και ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Δημιουργούμε το μιλφέϊγ τοποθετώντας 4 στρώσεις εναλλάξ σφολιάτα – κρέμα.

Τελειώνουμε τρίβοντας το τελευταίο φύλλο σφολιάτας πάνω από την κρέμα.

Για υπέροχο μιλφέιγ με φύλλο σφολιάτας δείτε το μυστικό στο βίντεο και αφήσετε τους αγαπημένους σας με ανοιχτό το στόμα ………. και το πιρούνι στο χέρι να βγάζει φωτιές!

πηγή: www.newsone.gr