Αυτά τα τσιπς ήθελα να τα φτιάξω εδώ και πολύ καιρό, όμως χρειαζόμουν πολύ χρόνο καθώς ήθελα να τα φτιάξω όλα μαζί με αποτέλεσμα να τα αναβάλω από βδομάδα σε βδομάδα. Πριν λίγες μέρες όμως ήρθε η ώρα τους. Τσιπς, ποιος δεν αγαπάει τα τσιπς; Σε ποιον δεν αρέσουν τα τσιμπολογήματα; Εμάς μας αρέσουν! Σήμερα όμως θα φτιάξουμε μόνοι μας τα τσιπς μας, νόστιμα, σπιτικά και διαφορετικά. Φτιάξτε τα στα παιδάκια σας εθίστε τα σε αυτή την υγιεινή λιχουδιά! Αυτά που εγώ ξεχώρισα ήταν τα τσιπς παντζαριού και τα τσιπς κολοκυθιού. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις! Πάρτε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και ξεκινάμε!
Υλικά:
παντζάρια, καρότα, κολοκύθια, πατάτες, ντομάτες
για τα τσιπς παντζαριού : δεντρολίβανο, αλάτι,πιπέρι, ελαιόλαδο (πολτοποιημένο σκόρδο)
για τα τσιπς καρότου : αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (κύμινο)
για τα τσιπς κολοκυθιού: ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
για τα τσιπς πατάτας : αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, ελαιόλαδο
για τα τσιπς ντομάτας: αλάτι, ελαιόλαδο, ξηρός βασιλικός
Εκτέλεση:
Κόβω τα λαχανικά με μαντολίνο (ή πολύ κοφτερό μαχαίρι) πολύ λεπτά και στο ίδιο πάχος για να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος (ο χρόνος διαφέρει από λαχανικό σε λαχανικό). Λαδώνω τις φετούλες (είτε με πινελάκι είτε με τα χέρια μου) και προσθέτω τα μυρωδικά της επιλογής μου και αλατοπίπερο. Τοποθετώ κάθε λαχανικό χωριστά σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κάθε λαχανικού, την υγρασία του και τον φούρνο σας. Ενδεικτικά τα καρότα και τα παντζάρια χρειάστηκαν 15 με 20 λεπτά, τα κολοκύθια 20 περίπου λεπτά, οι πατάτες 35-40 λεπτά και οι ντομάτες σχεδόν μια ώρα. Καλή σας απόλαυση!