Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό ξηρούς καρπούς (καρύδι ή φουντούκι ή φυστίκι Αιγίνης)
- φλούδες από 4-5 χοντρόφλουδα πορτοκάλια (αν είναι μεγάλα βάλτε 4, αν είναι κανονικά βάλτε 5)
- 5 κ. σ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
- 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 4 -5 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβετε τους ξηρούς καρπούς. Κόβετε σε λεπτές φέτες τις φλούδες πορτοκάλι και τις βράζετε με λίγο νερό (να τις σκεπάζει) ώστε να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τις περνάτε από το μπλέντερ και τις ανακατεύετε με τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα και τη ζάχαρη.
- Πλάθετε μπαλάκι στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά ώστε να λιώσει και βουτάτε ένα ένα τα καρυδάκια του μείγματος των ξηρών καρπών. Τα ακουμπάτε σε λαδόκολα με προσοχή να μην είναι κολητά το ένα στο άλλο και τα βάζετε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της ξαδέρφης μου και την έφτιαξα στη γιορτή μου για να κεράσω στη δουλειά. Εκείνη τη μέρα τέσσερις συνάδελφοι μου ζήτησαν τη συνταγή.
Προσωπικά χρησιμοποίησα φυστίκι Αιγίνης γιατί μου αρέσει. Η ξαδέλφη μου χρησιμοποιεί φουντούκια, αλλά έχει δοκιμάσει και καρύδι, το οποίο της αρέσει αλλά το θεωρεί ακριβό.
Θέλει λίγο προσοχή να μην ακουμπήσουν τα σοκολατάκια μεταξύ τους όσο είναι ζεστή ακόμα η σοκολάτα.