Υλικά συνταγής
- λίγο κονιάκ
- λίγο βούτυρο
- 80 γρ. περίπου αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα και ψημένα ή καρύδια κομμένα σε 4 κομμάτια, ψημένα
- 250 γρ.αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες (2 φακελάκια)
- 2 κουταλιές σπορέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Ραντίζουμε τα δαμάσκηνα με κονιάκ. Βράζουμε τα αμύγδαλα για 1΄, στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Αλείφουμε τις παλάμες μας με βούτυρο και τα τρίβουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε πρ. φούρνο 180 ο C για 10΄περίπου.
- Γεμίζουμε τα δαμάσκηνα ένα ένα με τα ψημένα αμύγδαλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων στους 500 ο για 1΄, μαζί με το σπορέλαιο και αφήνουμε να κρυώσει (Όχι τελείως, ανακατεύουμε κατά διαστήματα).
- Βουτάμε ένα-ένα τα γεμισμένα δαμάσκηνα και με μια μικρή λαβίδα ή με ένα πηρούνι και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε τα σοκολατάκια ώσπου να στερεοποιηθούν εντελώς και τα τοποθετούμε σε γκοφρέ χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.
πηγή: www.sintayes.gr