Σοκολατάκια με δαμάσκηνο….μμμμ!!!! και μόνο που τα σκέπτεσαι γεμίζει το στόμα σου γλύκα!!!

Υλικά συνταγής

  • λίγο κονιάκ
  • λίγο βούτυρο
  • 80 γρ. περίπου αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα και ψημένα ή καρύδια κομμένα σε 4 κομμάτια, ψημένα
  • 250 γρ.αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες (2 φακελάκια)
  • 2 κουταλιές σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Ραντίζουμε τα δαμάσκηνα με κονιάκ. Βράζουμε τα αμύγδαλα για 1΄, στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Αλείφουμε τις παλάμες μας με βούτυρο και τα τρίβουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε πρ. φούρνο 180 ο C για 10΄περίπου.
  2. Γεμίζουμε τα δαμάσκηνα ένα ένα με τα ψημένα αμύγδαλα.
  3.  Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων στους 500 ο για 1΄, μαζί με το σπορέλαιο και αφήνουμε  να κρυώσει (Όχι τελείως, ανακατεύουμε κατά διαστήματα).
  4. Βουτάμε ένα-ένα τα γεμισμένα δαμάσκηνα και με μια μικρή λαβίδα ή με ένα πηρούνι και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε τα σοκολατάκια ώσπου να στερεοποιηθούν εντελώς και τα τοποθετούμε σε γκοφρέ χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.

sokolatakia-damaskino1-670x503

πηγή: www.sintayes.gr