Σμυρνέϊκο ρυζόγαλο.. η απόλαυση της γεύσεως!!

Ένα υπέροχο γλύκισμα για τους μεγάλους και πολύ θρεπτικό για τα μικρά μας παιδάκια…

Θα χρειαστείτε γάλα, ρύζι, νισεστέ, μαστίχα, φρουκτόζη και βανίλια.

Υλικά για 6 άτομα

1 λίτρο γάλα 0-1,5% λιπαρά
4 κουταλιές της σούπας ρύζι
3 κουταλιές νισεστέ ******
½ κουταλιά κοπανισμένη μαστίχα
12 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη
Λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Βράζετε το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει. Λιώνετε το νισεστέ σε μισό ποτήρι νερό. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυλωμένο ρύζι, το διαλυμένο νισεστέ, τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο.

Όταν χυλώσει το μίγμα το αδειάζετε σε μικρά μπολάκια και το τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί που έχει νερό μέχρι τη μέση σαν μπεν μαρί.

Το ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.
Aνά μερίδα: 271 θερμίδες και 5.8γρ λιπαρά.

[box type=”note” ]****** Νισεστέ είναι ένα είδος αλευριού που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Στην ουσία πρόκειται για μια εναλλακτική ονομασία για το άμυλο του καλαμποκιού. Ο νισεστές ή το νισεστέ είναι ένα προϊόν συγγενικό με το κορν φλάουρ και το άνθος αραβοσίτου. Στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ ψιλό αλεύρι το οποίο δεν είναι απαραίτητα από καλαμπόκι, αλλά μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε αμυλούχο δημητριακό όπως πχ από πατάτες, ρύζι, σιτάρι κ.ά. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο γεγονός που το καθιστά ιδανικό για σάλτσες και για κρεμώδη γλυκά όπως το ρυζόγαλο.[/box]

beu-rizogalo-smyrneiko

πηγή