Αγαπημένο ζεστό ρόφημα με θεραπευτικές ιδιότητες. Ό,τι καλύτερο για το κρυολόγημα, το βήχα, τον στομαχόπονο.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κ.γ. μείγμα για σαλέπι
- 1 φλιτζάνι μέτριο νερό
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζουμε το νερό να ζεσταθεί.
2) Ρίχνουμε μέσα ένα γεμάτο κουταλάκι μείγματος και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
4) και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει
5) Για δύο με τρεις φορές το βάζουμε και το βγάζουμε από τη φωτιά ώστε “να μελώσει” και να απελευθερωθούν τα αρώματά του.
6) Το ρόφημά μας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
- Το σαλέπι, δεν είναι στιγμιαίο ρόφημα. Δηλαδή δεν μπορούμε να ζεστάνουμε νερό και απλά να διαλύσουμε το μείγμα και να το πιούμε. Πρέπει να το αφήσουμε να σιγοβράσει.
- Αν το θέλουμε πιο χυλωμένο απλά αυξάνουμε την ποσότητα μείγματος που θα βάλουμε.
- Υπάρχει το απλό σαλέπι χωρίς ζάχαρη αλλά και σαλέπι το οποίο είναι αναμεμειγμένο με ζάχαρη. Σε αυτό που είναι χωρίς ζάχαρη μπορείτε να προσθέσετε εσείς όση ζάχαρη ή μέλι θέλετε.
- Το μείγμα που χρησιμοποίησα περιέχει κανέλα, γαρύφαλλο και πιπερόριζα. Αν αγοράσετε κάποιο απλό μείγμα τότε μπορείτε να προσθέσετε εσείς τα μπαχαρικά που θέλετε.
- Μπορούμε να το φτιάξουμε αντικαθιστώντας το νερό με γάλα.
πηγή: www.newsone.gr