Μία γεύση που θα σας απογειώσει!!!
Υλικά
4-5 μελιτζάνες αργείτικες μέτριου μεγέθους
1 φλιτζ. τσ. φέτα σε κομματάκια
1/2 φλιτζ. τσ. ανθότυρο
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το γαρνίρισμα)
1 κ.κ ούζο
1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά, όπως ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικός
1/2 κ.κ. μαραθόσπορο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. τσ. φέτα σε κομματάκια
1/2 φλιτζ. τσ. ανθότυρο
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το γαρνίρισμα)
1 κ.κ ούζο
1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά, όπως ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικός
1/2 κ.κ. μαραθόσπορο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις δύο άκρες και τις χωρίζουμε σε ομοιόμορφες φέτες πάχους περίπου 5 χλστ. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1/2 ώρας, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί απλωμένες, σε σειρές.
Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά, πιέζοντας τη φέτα να λιώσει με το πιρούνι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε από ένα κουταλάκι μείγμα τυριού στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και την τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολάκια πλάι πλάι σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
πηγή: www.athinorama.gr