Ριζότο με κόκκινη κολοκύθα: μία συνταγή για μωρά 9 μηνών … μέχρι μεγάλα μωρά 99 ετών!!

Πεντανόστιμη, γευστικότατη ….. και γρήγορη συνταγή!!

Υλικά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

100γρ ρύζι μπασμάτι

450ml βραστό νερό

150γρ κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη

3 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

50γρ τυρί τύπου Cheddar τριμμένο

Μερίδες: 4

Οδηγίες

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε μέσα καλά το ρύζι. Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την κόκκινη κολοκύθα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Στο μεταξύ σοτάρουμε τις ντομάτες σε μικρή κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας και τυριού στο ψημένο ρύζι και ανακατεύουμε.

Πληροφορίες

Κατάλληλο για ηλικία: από 9 μηνών

Κατάλληλο για κατάψυξη: ΝΑΙ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

πηγή: www.paidiatros.com