Ριγανοκεφτέδες: η Παραδοσιακή συνταγή από το Πήλιο…. ένας εκπληκτικός μεζές!!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια,  μόνο τα φυλλαράκια

3 μεγάλες πατάτες

2 αβγά μεσαίο μέγεθος

1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο

3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)

2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)

1 κουταλάκι γλυκούμπέικιν πάουντερ

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι

2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο  για το τηγάνισμα

Μερίδες: 2-4

P6200883

Πώς το κάνουμε:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις πλένουμε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον πουρέ της πατάτας με τα αβγά τη ρίγανη,  το τυρί τον μαϊντανό το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το  αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 1-2 λεπτά με το χέρι μας.  Πλάθουμε σε στρογγυλές κροκέτες και τις αλευρώνουμε για το τηγάνισμα.

Τις τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο  μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάτε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους.  Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.

πηγή: http://chefindespair.blogspot.gr